Magnífics resultats de matemàtiques a “Problemes a l’Esprint”

 

L’11 de desembre es van celebrar les proves conegudes com a “Problemes a l’Esprint”, que anualment organitza la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM). En aquesta edició hi van participar els alumnes dels nivells de 3r i 4t d’ESO de l’Institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega, amb uns resultats excel·lents.

L’activitat consisteix a resoldre una col·lecció de problemes matemàtics, mitjançant el treball en equip i amb la col·laboració entre els diferents components del grup, tot debatent els mètodes i estratègies emprades i analitzant-ne les solucions, en el menor temps possible.

Els alumnes del nostre centre van ser capaços de resoldre tots els problemes proposats en menys de mitja hora, fet que els situà entre els 6 millors centres d’un total de 142 instituts participants de tot Catalunya, i amb un nombre final de 3.044 alumnes competint simultàniament a tot el país.

Cal destacar que els problemes proposats no són els que habitualment es tracten a les aules, sinó que els alumnes han de fer servir tant la seva intuïció matemàtica com els continguts impartits a les classes per a abordar-los.

Enhorabona a tots: Pau Franquesa i Pau González, de 3r d’ESO, i Ainhoa Seguí, Aziz Ouhida, Pau Valls, Aleix Llort, Quim Pérez i Flavià Serret, de 4t d’ESO. També cal donar les gràcies als alumnes de 1r de batxillerat que varen coordinar l’activitat: David Pedrós, Maria Escolà, Pol Tugues i Núria Molné.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>