Qui som?

L’activitat docent a l’INS Manuel de Pedrolo va començar el 21 d’octubre de 1968, amb el nom de Instituto Técnico de Enseñanza Media de Tàrrega. La posada en funcionament del nou centre venia a trencar el monopoli de l’ensenyament privat en l’educació secundària a la comarca de l’Urgell.

El curs 1980-81 la secció de Formació Professional va passar a un altre edifici de nova planta (l’actual INS Alfons Costafreda), amb la qual cosa des d’aquell curs únicament es van portar a terme els estudis de BUP i COU. En el curs 1989-90, però, davant la mort de l’escriptor Manuel de Pedrolo, s’acordà denominar el centre amb el nom d’Institut de Batxillerat Manuel de Pedrolo.

El curs 1996-97 es van iniciar en el centre el nou pla d’estudis previst per la LOGSE, amb estudis d’ESO i Batxillerat. El centre passa a anomenar-se Institut Manuel de Pedrolo, i ofereix estudis d’ESO i Batxillerat.

Els nostres trets d’identitat, recollits al Projecte Educatiu de Centre, són:

 1. Respecte a la pluralitat
 2. Catalanitat
 3. Sensibilitat mediambiental
 4. Qualitat acadèmica
 5. Formació integral i tutorial
 6. Aconfessionalitat
 7. Coeducació
 8. Interculturalitat
 9. Educació per a la salut
 10. Gestió participativa
 11. Esperit de recerca i d’innovació.

La nostra ja llarga trajectòria acadèmica, uns equips docents que cobreixen totes les especialitats impartides en el centre i unes instal·lacions renovades ofereixen un marc idoni per a la formació acadèmica i humana de l’alumnat.