VISITA A “LO PARDAL”

Aquest dimarts l’alumnat de 1r de batxillerat ha finalitzat el treball dedicat a la poesia de Guillem Viladot que ha fet al llarg del curs, amb la visita a Lo Pardal i el Parc de Riella d’Agramunt. A més, ha visitat el refugi antiaeri de la Guerra civil, situat a sota de l’església romànica.

A classe de llengua catalana i literatura, durant el primer trimestre van llegir una selecció de poesies de Viladot i les van analitzar temàticament segons la seva concepció del jo i les relacions amb el món, la infantesa, el pas del temps, la tecnologia, l’amor, el sexe, l’autoritat, la cultura i l’art. Cada alumne va seleccionar un poema i en va fer una infografia o pòster.

Al segon trimestre, van assistir a l’exposició “Guillem Viladot i els creadors de Ponent”, al Museu de Tàrrega, que explora les relacions entre Viladot i altres artistes de Ponent, com Josep Vallverdú o Leandre Cristòfol. Després, van seleccionar les millors infografies i van fer un mural amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, amb un títol fet per a l’ocasió, que jugava amb les lletres de VILADOT, i que eren ben bé poemes visuals.

Al tercer trimestre, han tancat el projecte Viladot amb la visita a Agramunt. En primer lloc, han visitat la farmàcia Viladot, on va néixer el poeta i on els han parlat de la seva vida. En segon lloc, han anat a “Lo Pardal”, la Fundació Privada Guillem Viladot, per endinsar-se en la poesia visual de l’autor. Cada grup de 4-5 alumnes havia de portar de casa un objecte en desús i allí l’havien de relacionar amb una obra visual. A través de l’associació d’idees pretenien ensenyar el procés de creació artística d’una poesia visual. En tercer lloc, han anat al parc de Riella, on els nois i noies, dividits segons el tipus de batxillerat (científic, humanístic, social o tecnològic) havien d’interpretar uns poemes. En acabar, havien de plasmar el sentit de cada poema amb elements de la naturalesa del parc i compondre així un poema visual.

Amb aquestes activitats de lectura, interpretació, creació, aprenentatge i descoberta a l’aula i fora de l’aula, han conegut la figura de l’artista Guillem Viladot, de qui vam celebrar el centenari del seu naixement l’any passat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>