STOLPERSTEINE A TÀRREGA

L’Ajuntament de Tàrrega ha pres la iniciativa de recordar amb llambordes les víctimes targarines del terror nacionalsocialista. Aquesta idea va néixer de l’artista alemany Gunter Demnig, que va col·locar les primeres llambordes a Berlín el 1996. Des d’aleshores, les rajoles stolpersteine s’han anat col·locant arreu d’Europa, amb l’objectiu de fer memòria de les víctimes del nazisme. Les llambordes són úniques i estan realitzades a mà pel mateix artista.

La iniciativa ha tingut també la col·laboració del diversos centres educatius de la ciutat. En el cas del nostre centre, diverses alumnes de 4t d’ESO van col·laborar voluntàriament en l’homenatge que es va fer el dia 25 de maig a dues de les nou víctimes del nazisme de la ciutat. La presència de familiars de les víctimes homenatjades encara va fer més emotiu l’acte.

Des de l’institut volem felicitar l’Ajuntament de Tàrrega per la iniciativa, que sens dubte contribueix a aportar els valors de justícia, humanisme i democràcia que tots compartim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>