CRÒNICA DE LA SETMANA DE LES LLENGÜES

El dia 21 de febrer commemoràvem el Dia Internacional de les Llengües Maternes i al nostre institut l’hem celebrat amb la ja tradicional Setmana de les Llengües.

A les classes de català, castellà, anglès i francès hem fet tota una sèrie d’activitats per promoure la diversitat de llengües: joc La volta al món amb les llengües, pòsters per fomentar l’ús del català, WordArt multilingüe, storytelling en diverses llengües, World Englishes, La Francophonie, dialectes del castellà a partir de cançons, llengües indígenes d’Amèrica, famílies lingüístiques, traducció, préstecs i manlleus entre llengües, jocs lingüístics, enquesta d’usos lingüístics al centre, tiktok lingüístics, etc.

Enguany destaquem, per una banda, el vídeo fet pels alumnes de l’aula d’acollida, parlat en les llengües maternes de l’alumnat nouvingut al centre i també hi podem veure com aprenen català i, per altra banda, el taller de doblatge de l’anglès al català que va fer l’alumnat de 1r d’ESO a partir de fragments de la pel·lícula Harry Potter i la Pedra filosofal.

Els passadissos de l’institut s’han decorat amb els treballs dels alumnes a partit de les activitats que han fet. També es poden veure els vídeos al canal de Youtube del centre i en el número 133 de la revista “Telèmac”, editada pels alumnes de 3r d’ESO.

Per què fem una setmana de les llengües?

A més d’aprendre les llengües que ensenyem a l’institut de manera més formal en cada assignatura, creiem convenient organitzar activitats més lúdiques, motivadores per a l’alumnat, amb l’ajuda dels nostres auxiliars de conversa en anglès i francès, interdisciplinàries i basades en petits projectes per promoure la diversitat lingüística i el respecte cap a totes les llengües. Aquests són els objectius que ens proposem:

  • Donar a conèixer la diversitat lingüística al món, a Europa, a Catalunya i a l’institut en particular.
  • Mostrar la diversitat lingüística i cultural com a fet històric, habitual i necessari, relacionat amb l’evolució humana i el contacte intercultural.
  • Desfer prejudicis lingüístics i donar valor a la riquesa de la diversitat lingüística.
  • Aprendre nocions de lingüística històrica, etimologia, antroponímia, toponímia i geografia lingüística.
  • Conèixer les fonts per cercar informació sobre llengües.
  • Promoure el respecte per la diversitat lingüística.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>