BRILLANT PARTICIPACIÓ A L’ISARD MATEMÀTIC

L’Isard matemàtic és un concurs presencial de resolució de problemes de matemàtiques per a equips de centre, organitzat per LLEIMAT. En el concurs es presenten 15 problemes i es donen 60 minuts de temps per fer-ne els màxims possibles. És una cursa contrarellotge, on la puntuació obtinguda per cada problema va variant durant el concurs, en el qual hi ha 3 exercicis amb una puntuació extra i, per tant, l’estratègia d’equip és molt important! A més a més, durant el desenvolupament de la prova, els equips poden seguir en directe l’estat del concurs, tant pel que fa a la puntuació i classificació com als encerts i errors que té acumulats cadascun dels equips participants. Aquest fet el fa un joc emocionant i divertit, amb les matemàtiques com a protagonistes. A més a més, hi ha un segon concurs anomenat Veloç-Isard, de 3 problemes i un temps màxim de 20 minuts, en el qual els concursants han de resoldre els exercicis en un temps mínim.

La primera fase del concurs ha estat aquesta tarda, dia 10 de gener, en diverses seus locals repartides per les comarques lleidatanes (en el nostre cas, hem anat a l’institut Alfons Costafreda), on els millors equips de cada seu s’han classificat per a la gran final, que es disputarà a Lleida en una data per determinar.

El nostre institut hi ha participat amb dos equips, de set alumnes cadascun, tots de 1r i 2n de batxillerat. Doncs bé, tots dos equips han guanyat: un equip, al Veloç-Isard (equip que també ha quedat en tercer lloc a l’Isard), i l’altre equip ha guanyat l’Isard (i ha mantingut la primera posició al llarg de tota la prova).

Evidentment, felicitem aquest grup de nois i noies amb passió per les matemàtiques! I agraïm l’esforç i la dedicació del professorat del departament de matemàtiques (amb la seva cap, la Mariona Rodríguez) per la motivació i la preparació per aconseguir aquests resultats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>