LA CASTANYADA AL PEDROLO

Un curs més, els alumnes de 1r de batxillerat han organitzat la tradicional castanyada. L’hem celebrat amb castanyes, coca i xocolata per esmorzar, i amb tot un seguit d’activitats per a tots els gustos: esports, jocs de taula i una gimcana amb jocs tradicionals, ball i Karaoke.

Gràcies per l’organització i la participació!

El Pedrolo al RETOTECH!

L’institut Manuel de Pedrolo ha estat seleccionat per participar, un curs més, al projecte Retotech, organitzat des de la Fundació Endesa. La iniciativa té com a finalitat contribuir i impulsar dinàmiques innovadores que transformin l’educació dels més joves a través de la proposta d’un repte: desenvolupar un projecte tecnològic que resolgui una necessitat real de l’entorn utilitzant tècniques com la robòtica.

Així és com els professors i alumnes de robòtica han presentat el seu projecte:

“APRENEM!” a RÀDIO TÀRREGA

Avui els alumnes Alba Pané, Martí Rodríguez i Manel Anglada, de 1r d’ESO, i la Carla Gabernet de 3r d’ESO, acompanyats del Francesc Carabasa, coordinador pedagògic del centre, s’han desplaçat fins a Ràdio Tàrrega per intervenir al programa “Aprenem!”, on han explicat totes les activitats relacionades amb l’acollida al Pedrolo dels nois i noies de 1r.

En les seves intervencions han valorat les jornades de cohesió d’inici de curs, amb jocs, dinàmiques i activitats de convivència, organitzades des de les mateixes tutories, amb la col·laboració de l’AFA i dels alumnes d’Emocional+ment de 3r, i pensades amb l’objectiu de fomentar i potenciar les relacions entre els alumnes dels diferents grups i la seva integració al centre.

Podeu escoltar les seves intervencions al PÒDCAST que us enllacem.

Alimentació saludable i sostenible

Avui els nois i noies de 3r d’ESO han participat en un Scape room sobre alimentació saludable i sostenible, organitzat pel PEE de Tàrrega i emmarcat dins el projecte de Salut en Xarxa “A Tàrrega, dilluns, llegums” i la Fira del Medi Ambient.

Amb les proves que calia superar, els alumnes han treballat la quantitat de sucre que trobem en els aliments, els additius del menjar processat i ultraprocessat, els envasos dels productes alimentaris i com afecta tot allò que mengem en la petjada de carboni. Tota una lliçó de salut i sostenibilitat!

RIURE PER NO PLORAR?

Aquest matí l’alumnat de 4t d’ESO dels diversos centres de Tàrrega s’han desplaçat a l’Ateneu per assistir a la conferència Riure per no plorar? sobre l’humor i la salut mental, a càrrec del psicòleg i dibuixant de còmic Pablo Rodríguez Coca, conegut a les xarxes com @Occimorons. L’acte s’emmarca en la sisena edició de Lo Memefest, el Festival d’Humor de Ponent, que en aquesta ocasió ha comptat amb el suport del Pla Educatiu d’Entorn, per fer arribar aquest acte als joves dels nostres centres educatius.

JORNADES DE COHESIÓ A 1r d’ESO

Els alumnes de 1r d’ESO van participar a finals de setmana en unes jornades de cohesió i convivència organitzades pels tutors, i professors que coordinen l’àrea “Emocional+ment”, i que van comptar també amb la col·laboració de l’AFA Famílies Pedrolo i d’un grup d’alumnes de 3r d’ESO.

Dijous, en acabar l’horari lectiu, alumnes i professors van dinar al centre i van iniciar diferents dinàmiques per fomentar la cohesió entre els nois i noies, i altres valors que es treballen també des de les aules. Després del berenar que va preparar l’AFA, també obert a les famílies, van continuar amb jocs i activitats organitzades per una colla d’alumnes de 3r d’ESO, coordinats pels professors d’Emocional+ment. Mentrestant, els pares i mares van poder assistir a les reunions d’inici de curs.

L’endemà va continuar l’aventura amb una caminada fins a Sant Eloi, on van divertir-se amb noves activitats, en aquesta ocasió proposades i organitzades pels mateixos nois i noies de 1r, i els seus tutors i tutores.

Gràcies a tots els participants per fer-ho possible!