Magnífics resultats en el concurs de Matemàtiques

El 20 de febrer es van celebrar les proves conegudes com a “Problemes a l’Esprint”, que anualment organitza la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM), En aquesta edició hi van participar els alumnes dels nivells de 1r i 2n d’ESO de l’institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega, amb uns resultats excel·lents.

L’activitat consisteix en, mitjançant el treball en equip i amb la col·laboració entre els diferents components del grup, resoldre una col·lecció de problemes matemàtics específics, proposats per l’organització de les proves a tots els centres participants, tot debatent els mètodes i estratègies emprades i analitzar-ne les solucions, en el menor temps possible.

Els alumnes del Pedrolo van ser capaços de resoldre tots els problemes proposats en un temps inferior a mitja hora, fet que els situà entre els 4 millors centres d’entre un total de 175 instituts participants de tot Catalunya, i amb un nombre final de 3929 alumnes competint simultàniament a tot el país.

Cal destacar que els problemes proposats no són els que habitualment es tracten a les aules, sinó que els alumnes han de fer servir tant la seva intuïció matemàtica com els continguts impartits a les classes per a abordar-los. Enhorabona a tots: Júlia Duran, Alba Ampurdanés, Pau Franquesa, Biel Torres, Denis March, Pau González, Jan Perelló, Marc Prats,i Joel Marcet, de 2n d’ESO, i Cristina Armengol, Beth Farré, Adrià Meda i Naia Valls, de 1r d’ESO. També cal donar les gràcies als alumnes de 4t que varen coordinar l’activitat: Xènia Balcells, Gina Pijuan, David Pedrós, Maria Escolà, Pol Tugues i Nuria Molné.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>