Activitats

Activitats que es duen a terme a l’INS Manuel de Pedrolo:

TREBALLS DE SÍNTESI

Als tres primers cursos de l’ESO s’ha de realitzar un treball en el qual s’apliquen els coneixements adquirits durant el curs a una realitat propera, a través d’un tema monogràfic. La previsió que tenim per a aquest curs està pendent de l’evolució sanitària en la qual ens trobem.

A 4t curs d’ESO, es realitza un projecte de recerca, un treball escrit i una exposició oral sobre algun tema concret que escull l’alumnat.

CASTANYADA

Organitzada per l’alumnat de 1r de Batxillerat, és una activitat que pretén fomentar la cohesió de centre i que també contribueix a finançar el viatge de final d’estudis. Inclou un esmorzar, la realització d’una gimcana o d’altres activitats organitzades pels alumnes.

FESTA DE NADAL

El darrer dia de classe abans de les vacances de Nadal també forma part de les celebracions del nostre centre. És una data que s’aprofita també per fer activitats lúdiques com teatre, música o danses i, per descomptat, per desitjar-nos unes bones festes.

PEDROSTOLTES

Organitzada per l’alumnat de 4t d’ESO, és una activitat que  pretén fomentar la cohesió de centre i que també contribueix a finançar el viatge de final d’estudis. Inclou un esmorzar, tallers de disfresses i un concurs amb diferents comparses organitzades en cada classe.

DIADA DE SANT JORDI

La celebració de la festivitat de Sant Jordi, com mana la tradició, se celebra en el nostre institut amb un acte durant el qual són lliurats els premis corresponents als concursos de literatura, assaig i altres premis.

PROVES CANGUR I FEM MATEMÀTIQUES

La Societat Catalana de Matemàtiques organitza la realització d’unes proves adreçades a l’alumnat d’ESO i batxillerat consistents a resoldre diversos problemes de càlcul i exercicis de raonament lògic. L’objectiu de les Proves Cangur és incentivar entre l’alumnat l’afició per les matemàtiques i premiar aquells que excel·leixen en la pràctica d’aquesta disciplina acadèmica.

Una selecció d’alumnes del centre participa també en la Copa Cangur de matemàtiques.

INS PEDROLO REPORT

El nostre centre compta amb una revista pròpia. Es tracta de la publicació digital INS Pedrolo Report, dedicada informar sobre les diferents activitats que es van realitzant en la nostra comunitat escolar, i també a generar debat sobre diversos aspectes del funcionament de l’institut. La publicació és elaborada pels alumnes de 3r d’ESO en l’àmbit d’una matèria optativa.

SORTIDES

Al llarg del curs els departaments didàctics del centre programen diferents sortides, relacionades amb aspectes del currículum que es pretenen potenciar.

FESTA DE FINAL DE CURS

A final de curs, l’AMPA organitza una festa per tal de celebrar la culminació del curs acadèmic i el lliurament d’orles a l’alumnat que ha acabat 4t d’ESO i 2n de Batxillerat. Tot plegat, amenitzat amb un aperitiu que reuneix pares, mares, alumnes, exalumnes, professors, exprofessors i personal d’administració i serveis.