CAP AL FESTIVAL FINAL DE RETOTECH!

Vuit alumnes, acompanyats de dos professors de tecnologia, van assistir la setmana passada al Festival Final del Projecte Retotech de la Fundación Endesa, que es va celebrar a Barcelona, a la seu de l’INEF.

Hi van presentar el projecte en què han estat treballant des de l’optativa de robòtica de 3r d’ESO i que proposa la millora d’aspectes relacionats amb l’entorn de l’alumnat i el centre. Concretament, han construït una maqueta esquemàtica de l’institut Manuel de Pedrolo i han aplicat un seguit de millores en el seu pla d’emergència: obertura automàtica de les portes d’emergència i dels llums indicadors en cas d’activació de l’alarma, i activació de l’alarma quan els sensors infrarojos detecten el pas de persones per un espai determinat. Tot això controlat per una aplicació mòbil que els mateixos alumnes han dissenyat i programat.

Formar part del projecte Retotech els ha servit per compartir experiències amb altres centres, enriquir-se’n i haver d’esforçar-se per tal de presentar un projecte de qualitat. D’altra banda, La Fundació Endesa ha premiat el centre amb una dotació de 10 kits de robòtica BQ Education i una impressora 3D.

Molta satisfacció per part dels professors i alumnes participants, i moltes ganes de repetir l’experiència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>