ENS HA VISITAT PERE ORTÍS

Pere Ortís és un militant de la llengua catalana i sobiranista d’ençà que té ús de raó. Va néixer fa 91 anys a Bellpuig, però la carrera eclesiàstica el va portar a viure molts anys a Hondures i a Nova York, on va estudiar Filologia romànica. Retornà definitivament a Catalunya l’any 1989. El seu currículum literari el formen una cinquantena d’obres (novel·les i tractats sobre la llengua), moltes de les quals mostren la seva experiència en el continent americà: El crit del guacamai, La rosa de Harlem, La parla de l’Urgell, L’ombra del còndor, Nova York, la magnànima… Actualment viu retirat al seminari de Solsona.

Aquesta setmana ha visitat l’institut Manuel de Pedrolo i, com ve fent des de fa uns anys, ens ha tornat a mostrar la seva generositat amb el lliurament de diversos exemplars de les seves obres, que formaran part del fons de la bibilioteca Joan Malagarriga. Moltes gràcies, mossèn Pere!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>