COMMEMORACIÓ DEL 25 DE NOVEMBRE

L’INS Manuel de Pedrolo s’ha afegit al rebuig a la violència vers les dones, que tot i que és declarat per l’ONU el 25 de novembre, ha de ser una lluita de cada dia. Nosaltres hem fet la lectura del manifest, a quarta hora totes les aules han fet una activitat sobre el tema (audició d’una cançó, elaboració d’un poema, realització d’un mural, informació del que va passar aquell 25 de novembre de 1960 a la República Dominicana…) i cada alumne ha escrit un missatge en una cartolina de color lila: aquests missatges s’han penjat a la tanca del davant de l’institut.

A més, una representació d’alumnes ha assistit a la lectura del manifest que s’ha fet a la plaça Major de Tàrrega, a les 12 del migdia.

I diumenge, dia 28, a les 11 del matí, s’ha organitzat des de la Regidoria d’Igualtat de Tàrrega l’activitat ‘El bosc de les veus silenciades’ al Parc Esportiu. Es tracta d’una plantada d’arbres per recordar les dones assassinades per les seves parelles o exparelles i els infants morts amb l’objectiu de fer mal a la seva mare. En un acte obert a tothom, s’han plantat 19 arbres, un per cada any des del 2003 (any a partir del qual tenim xifres oficials de les víctimes mortals per violència masclista).

I fem nostre el clam: NI UNA MÉS!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>